161 шофьори останаха без книжки около Нова година

16:20, 03 яну 21 25 2311 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Над 5000 наказателни постановление са издали пътните полицаи в рамките на 31 декември и 1 януари. На 161 водачи са взети шофьорските книжки. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция на брифинг относно очаквания засилен трафик в края на почивните дни, предаде БГНЕС.

Близнаков констатира безотговорно отношение от страна на шофьорите, макар обявените специализирани операции по контрол на пътищата. Като пример той съобщи случай от днешния ден, когато още към 11.00 часа сутринта е заловен шофьор с 2,72 промила алкохол.

За двата дни по Нова година – 31 декември и 1 януари, са установени над 80 души, седнали зад волана под въздействие на алкохол или наркотици.

Тази година около коледните празници се отчита намаление на тежките произшествия. 

Трафикът към 15.00 часа днес по основните пътни направления е спокоен. Леко интензивен, но не се наблюдават задръствания или струпвания на автомобили. Същото е положението и по входовете на столицата.

Полицейски екипи са разположени на възлови места с готовност да подпомагат и да регулират движещите се. „Във връзка с осигуряване безопасното придвижване на гражданите за денонощието са предвидени над 400 полицейски екипа по пътищата, като 127 от тях да с мобилни технически средата за контрол на скоростта”, заяви Близнаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама