Остава облачно и дъждовно

07:00, 04 яну 21 25 2085 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес ще остане облачно и на много места ще има валежи от дъжд. След обяд в Западна България и Родопската област ще се усилят и ще са значителни по количество. В източните райони ще е почти без валежи.

Жълт код за обилни валежи е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София-град и София област, Пазарджик, Пловдив и Кърджали. Предупреждението е в оранжево за Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян. 

До обяд в западните части на Дунавската равнина ще е почти тихо, отново ще се образуват мъгли. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е слаб. В източната половина на страната и крайните южни райони ще духа до умерен, след обяд - временно силен, вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са предимно между 3 и 8 градуса, максималните ще са от 5-6 градуса в северозападните райони докъм 15-16 градуса - в източните.

По Черноморието сутринта ще има и слънчеви часове, но облачността ще се увеличава. През деня ще е почти без валежи, вечерта и през нощта срещу вторник от юг ще завали слаб дъжд. Ще духа до умерен, след обяд - временно силен, вятър от юг-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са 12-14 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 3 бала.

Над планините ще е облачно, мъгливо и с валежи от дъжд, над около 1800 метра - от сняг. Отначало в планините в Западна България, а около и след обяд - и в Родопския масив, валежите ще се усилят и ще са значителни по количество. Ще духа силен, временно бурен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама