Бивш мениджър в „Еврофутбол“ оглави партията на Васил Божков

15:03, 05 яну 21 / Политика 25 3141 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

В неделя партията на укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков - Гражданска платформа „Българско лято”, беше учредена онлайн. За неин председател бе избран 36-годишният Борил Соколов, който до 2017 г. е маркетингов директор на „Еврофутбол”.

Пред над 900 учредители Соколов обяви, че все още нерегистрираната партия е последният шанс за промяна в България.

Божков търси симпатизанти за проекта си „Българско лято“

„Ако не променим нещата и не тръгнем в правилната посока сега, после ще е твърде късно…Всички други партии са се маскирали като алтернатива, при нас маски няма да има. Всеки един от вас ще бъде себе си и ще намери много приятели и съмишленици, готови да си помагат във всеки момент. Само така обединени ще можем да видим родината си там, където искаме да бъде“ – заяви Соколов, цитиран от пресцентъра на партията.

На живо по време на събитието се включи и самият Васил Божков. „Време е да приключим прехода. И заедно да отворим нова страница. Никой досега не ви даде възможност. А вие можете! По един или друг начин всеки е потърпевш от провала на прехода. Заедно имаме последен шанс и аз няма да ви предам! Идва времето за справедливост. Справедливост за всички. Без компромиси. Съд и затвор за виновниците за третата национална катастрофа. Страхът и отчаянието са основните им оръжия. Народът ни обаче е силен и вече е буден. Ние сме силата!“, каза той.

Половин година, след като напусна страната заради повдигнатите срещу него обвинения, Божков обяви намеренията си за влизане в политиката. В средата на юни стана ясно и името на бъдещия му политически проект „Българско лято“. В края на октомври бизнесменът в изгнание направи първата стъпка за създаване на партия и проведе учредително събрание на Инициативния комитет на „Българско лято“. Следващата стъпка е регистрация на бъдещата партия в съда. До момента освен името на председателя, не са ясни имената на други членове и активисти на формацията.

Борил Соколов призна, че ролята на Божков в проекта е голяма, но посочи, че откакто преди 3 месеца се е захванал с него не му е сложена нито една дума в устата, не му е наложено нито едно мнение, включително от бизнесмена.

„Божков има енергия и харизма, която обединява хората… Божков е обединителят, който дава насоката, в която да променим България в ползотворна посока“, заяви той в ефира на БНР.

По думите му екип от специалисти ще развива програмата на бъдещата партия, а имената им съвсем скоро ще бъдат обявени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама