Има обвиняем за смъртта на детето от Мездра

19:00, 10 яну 21 25 2214 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Повдигнаха обвинение за смъртта на детето от Мездра на бащата на другото дете, в чийто дом те са играли. Там е намерен и арсенал от ловни оръжия и боеприпаси. Той е с обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост и е задържан за 72 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Припомняме, че на 8 януари 8-годишно дете бе намерено мъртво на улица в Мездра около 17 ч. вчера вечерта. В Спешния център в града е констатирана смъртта на момченцето.

Според свидетели на инцидента се е чул силен гръм в района на имота. При извършен оглед в мазето на къщата са били открити оръжия и боеприепаси, които са законно притежавани от бащата на детето домакин. 

Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Снимка: CanstockPhoto

Междувременно в Мездра се проведе мирен протест пред полицията в града. А близките на почернената фамилия настояха за среща с главния прокурор.

Те определиха престъплението като злодеяние, което излиза извън рамките на Наказателния закон, и настояха за най-тежко наказание, предаде bTV.

Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставен на тротоара, прикриване на истината“, каза бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов, който е дядото на починалото момче. По думите му близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат въпроси по случая. 

Те се интересуват защо не са претърсени останалите сгради, не само дома, на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана. „Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото. Според него органите на реда трябва да отговорят и дали са намерени дрехите на детето, както и къде и дали са унищожени.

Държавната агенция за закрила на детето информира, че е сформиран екип, който да работи с другото дете, което е станало участник в трагичния инцидент, както и с всички нуждаещи се по случая. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама