Оранжев код за валежи в шест области

07:00, 12 яну 21 25 1904 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Оранжев код за обилни валежи е обявен в шест области на страната – Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас. Очакват се количества от около 35-65 мм. Жълт е кодът за Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Жълт код за обилни снеговалежи има за 9 области – това са Перник, София, София – област, Ловеч, Габрово, Плевен, Враца, Видин и Монтана. Там ще има и условия за заледявания и поледици.

На останалите места валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и ще има условия за заледявания, в сутрешните часове на отделни места в западните райони и поледици. Температурите ще се понижават, но все още ще са положителни. В повечето райони минималните ще са от 0 до 5 градуса, максималните - между 1 и 6 градуса, по-високи ще останат в източните райони.

По Черноморието ще е облачно и дъждовно, с по-значителни валежи в южните райони. Ще духа умерен вятър от север-североизток и до вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са осем- десет градуса. Температурата на морската вода ще е девет-десет градуса. Вълнението на морето ще бъде около три бала.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около четири градуса, а на 2000 метра - около минус един градус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама