Бурята „Филомена” блокира Мадрид

20:19, 11 яну 21 / Свят 25 2467 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Движението в испанската столица Мадрид е блокирано в следствие на обилните снеговалежи в града през последните дни, причинени от бурята „Филомена“. Освен затварянето на всички училища и препоръката за работа от вкъщи местните власти съветват да бъде ограничено всякакъв вид придвижване навън без основателна причина.

Наземният градски транспорт е силно затруднен. Вече са разчистени две от пистите на международното летище „Барахас“ и осъществяването на полети започна, макар и не в пълен обем на този етап. Постепенно се възстановява и дейността на железопътния транспорт.

От българското външно министерство препоръчват българите да се въздържат от излизания и движение, освен при крайна необходимост, до нормализиране на обстановката.

Консулската служба към посолството на България в Мадрид е отворена и работи за всички граждани, които успяват да дойдат, предимно от столицата. Гражданите, които имат записани часовете за прием на документи тази седмица, но не могат да се явят заради лошото време, ще могат да ги използват, когато ситуацията се нормализира и имат възможност да посетят консулската служба.

При нужда от съдействие, българските граждани могат да се свържат с:

- Посолството в Мадрид на тел: +34 91 345 5761 и на дежурен телефон в извънработно време: +34 678 013 846.

- Генералното консулство във Валенсия на следния телефонен номер: +34 963 690 921, както и на телефона за спешни случаи: +34 630 168 018.

- Генералното консулство в Барселона на 24 часов тел.: +34 619-217-097.

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама