Отложиха два старта от новия сезон във Формула 1

19:00, 12 яну 21 / Спорт 25 2525 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Пандемията от коронавирус, която сериозно удари и съкрати последния сезон във Формула 1, вече се отразява и върху следващата кампания. Откриващото състезание за Гран при на Австралия, което по програма трябваше да се проведе през март, бе отложено за ноември. Гран при на Китай, което трябваше да се състои през април, също е отложено, но нова дата не е насрочена и е възможно то изобщо да отпадне от календара.

Това означава, че новият сезон във Формула 1, който по предварителен план трябва да се състои от рекордните 23 състезания, ще започне с Гран при на Бахрейн на 28 март, вместо седмица по-рано в Мелбърн.

Пандемията все още не позволява животът да се върне към нормалния си ритъм, но през миналата година ние показахме, че можем да организираме безопасни състезания и бяхме първият международен спорт, който бе подновен. Ситуацията с вируса остава променлива, но ние имаме опита от миналия сезон, за да можем заедно с всички наши партньори и промоутъри да се адаптираме правилно и безопасно към 2021 година“, коментира президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама