Бойко Борисов се оказа бивш волейболист

15:23, 12 яну 21 / Спорт 25 2170 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Богатата спортна визитка на министър-председателя Бойко Борисов се разшири с непознат досега акцент. Оказа се, че премиерът, който има опит в бойните спортове - като състезател по таекуондо и карате през 80-те години на ХХ век, и във футбола - като играч на "Витоша" (Бистрица) на професионално и аматьорско ниво през последното десетилетие, се е занимавал активно и с волейбол, съобщи „Сега“.

Това разкри президентът на българската федерация по волейбол (БФВ) Любомир Ганев, който за пореден път изрази благодарност за помощта на правителството към спорта у нас. Днес бившият национал даде отчет за първите си 10 месеца начело на най-успешния отборен спорт в страната, като в края на срещата с медиите в пресклуб „България“ обяви план за построяване на нова зала в София, която да се превърне в „Дом на волейбола“.

Кандидатстваме за световно във волейбола през 2021 г.

„Нашата цел е да търсим отвсякъде кой с каквото може да помогне. Благодаря на г-н Борисов, оказа се, че той е бивш волейболист. За мен е важно там, където отиваме, да има отворени врати. Спортът остана едно от малкото неща, които радват нацията. Една от моите идеи, по-скоро мечти - искам до края на мандата да направим една зала „Дом на волейбола“. Там да се премести офисът на федерацията, за да знаеш, че можеш да вземеш домакинство на балканиада и т.н. Вече водихме разговори и с г-жа Фандъкова, първо да видим къде ще бъде този Дом на волейбола. Това ми е мечтата - ако успея, да кажа, че съм свършил подобно нещо до края на мандата си“, посочи той.

Преди това Ганев говори дълго за националния отбор, който от утре започва участие в квалификацията за Евроволей `21. Съперници на България на турнира в Хадера (Изр, 12-17 януари) са домакинът Израел и Австрия. Трите тима ще се срещнат всеки срещу всеки по два пъти, като само победителят в групата ще се класира със сигурност за континенталния шампионат. Шефът на БФВ изрази пълна увереност, че това ще бъде нашият тим.

Президентът на федерацията коментира и отказа на опитния разпределител Георги Братоев да пътува с тима заради отредения му от селекционера Силвано Пранди статут на резерва. Според Ганев решението му е разбираемо и играчът няма да бъде санкциониран въпреки примера, който дава на по-младите състезатели.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 21:58, 12 яну 21

Наистина мниго смешно! А Лби се излага героично!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама