Тръмп обяви опита за импийчмънт за „напълно абсурден“

18:22, 12 яну 21 / Свят 25 1857 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи усилията на конгреса на демократите, насочени към негов импийчмънт, като „абсолютно нелепи“ и добави, че решението на Камарата на представителите предизвиква „огромен гняв“.

По време на кратко изказване преди отпътуването за Тексас за посещение на границата с Мексико, Тръмп подчерта, че не иска насилие, но отказа да отговори дали ще подаде оставка.

Демократите готвят импийчмънт срещу Тръмп

Той също така нарече действията, предприети от неговите политически опоненти, „продължение на най-големия лов на вещици в политическата история“.

Коментарите му са факт, след като демократите от Камарата на представителите представиха предния ден проект за импийчмънт на президента, а днес се очаква да гласуват резолюция с призив към вицепрезидента Майк Пенс да използва 25-ата поправка в Конституцията за отстраняване на президента Доналд Тръмп.

Засилват по-рано мерките за сигурност за встъпването в длъжност на Байдън

Няма нищо нередно в речта му преди щурма на Конгреса

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също така заяви, че обръщението му към тълпата преди щурма на сградата на Капитолия във Вашингтон преди дни е било „напълно подходящо“.

На 6 януари той каза на голяма тълпа във Вашингтон, че президентските избори са откраднати и че те трябва да дефилират до Конгреса и да покажат „сила“. Тълпата нахлу в Конгреса и принуди изплашените депутати да се откажат от церемонията, поставяща правния печат върху победата на демократа Джо Байдън.

Американски президент нападна и големите технологични компании, твърдейки, че те „вършат ужасни неща“ за страната. Той вярва, че технологичните гиганти са допуснали „ужасна грешка“, визирайки решенията на Twitter и Facebook да забранят профилите на Доналд Тръмп в техните социални мрежи, твърдейки, че той подбужда към насилие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама