Пенс няма да отстрани Тръмп

09:00, 13 яну 21 / Свят 25 1992 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският вицепрезидент Майк Пенс заяви в писмо до председателя на парламента Нанси Пелоси, че е против отстраняването на президента Доналд Тръмп съгласно 25-ата поправка на Конституцията на САЩ.

Засилват по-рано мерките за сигурност за встъпването в длъжност на Байдън

Пенс се обърна към Камарата на представителите, която все още обсъжда резолюция, призоваваща го да отстрани Тръмп и да заеме неговото място с подкрепата на други членове на кабинета.

Тръмп обяви опита за импийчмънт за „напълно абсурден“

“Сега, когато остават само осем дни от президентския мандат, вие и демократичната фракция настоявате аз и кабинетът да приложим 25-та поправка. Не мисля, че подобни действия са в интерес на страната ни или в съответствие с нашата конституция”, заяви Пенс в писмо, което беше разпространено от Белия дом, съобщиха РИА Новости и АФП, цитирани от БГНЕС.

Демократите готвят импийчмънт срещу Тръмп

„Според конституцията 25-та поправка не е средство за наказание и узурпация, а използването ѝ по този начин би създало ужасен прецедент“, каза Пенс.

Вицепрезидентът призова Конгреса да избягва действия, които могат допълнително да разделят обществото или да доведат до засилена конфронтация. “Да работим заедно, за да намалим напрежението и да обединим страната си в подготовката за встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън”, заяви Пенс. Той също така увери, че ще участва в процеса на мирно предаване на властта. 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Twitter блокира за постоянно профила на Тръмп

YouТube замрази акаунта на Тръмп

Междувременно след спирането на профилите на настоящия американски президент Доналд Тръмп във Facebook и Twitter, администрацията на YouTube също премахна последното му видео и спря за седем дни възможността за публикуване на видеоклипове, съобщи порталът Axios.

Припомняме, че след щурма в Капитолия Twitter обяви, че завинаги затваря достъпа до личния акаунт на Тръмп поради нарушаване на правилата, както и поради опасенията, че той може да се опита да предизвика нови вълнения. Настоящият американски президент също беше лишен от възможността да пише във Facebook и Instagram преди изтичането на правомощията му.

Знаеха ли републиканците, че Тръмп ще премине всякакви граници?

След внимателен контрол и в светлината на притесненията относно продължаващата вероятност от насилие, премахнахме новото съдържание, качено в канала на Доналд Тръмп, и отправихме предупреждение относно нарушение на нашата политика за подбуждане към насилие“, гласи съобщението на компанията, цитирано от портала. „В резултат на това, предвид нашата дългогодишна система за предупреждение, каналът вече не може да качва нови видеоклипове или предавания на живо за най-малко седем дни“, отбелязва Axios.

Блокирането на Тръмп в социалните мрежи - цензура или правомерно ограничение?

Оттам посочеват, че видео хостингът също така е спрял възможността да се коментират видеоклиповете, останали в канала на американския лидер, позовавайки се на възможния риск от провокиране на насилие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама