Десетки жертви след опустошително земетресение в Индонезия

09:50, 15 яну 21 / Свят 25 2077 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Силното земетресение с магнитуд 6,2 е довело до смъртта на най-малко 34 души и 600 ранени от град Maмуджу, който се намира на остров Сулавеси в Индонезия. Около 2 000 души са били принудени да напуснат домовете си, предаде БГНЕС. 

Стихията е разрушила над 60 сгради, включително болница, активизирали са се няколко свлачища, но към момента няма предупреждение за цунами. Повредени са още - два хотела, седалището на губернатора и търговски център. АФП съобщава, позовавайки се на местна спасителна служба, че над 10 души са под развалините на срутена болница в град Мамуджу.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

По информация на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център епицентърът на труса е бил на 139 км северозападно от град Паре Паре, на дълбочина 8 км. По-рано порталът "Детик" съобщи, че около 2000 души в Западно Сулавеси е трябвало да напуснат домовете си, предаде bTV. 

Няма данни за пострадали български граждани 

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Индонезия по данни на посолството ни в Джакарта, съобщиха от пресцентъра на МВнР. На острова няма български граждани.

Властите призоваха жителите в районите около епицентъра на земетресението в Маджене да избягват напукани или повредени сгради от мощния трус, и преди да се върнат в домовете си да се уверят, че те са сигурни за обитаване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама