БСП кани на разговори всички извън парламента, Трифонов отказва

18:10, 19 яну 21 / Политика 25 3528 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

БСП кани на разговори всички партии извън НС и неправителствени организации, които искат смяна на модела на управление, обявиха от левицата на пресконференция.

"Промяната на тези избори е възможна, но трябва да бъде гарантирана. Ние, като най-голямата опозиционна партия, каним всички, които искат смяна на модела на управление на разговори - за да се организираме за провеждане на честен вот, да успокоим българските граждани, че гласът им няма да бъде откраднат, че има смисъл да гласуват и че ще имат гаранти за това", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

БСП при Радев: Първо да си кажем, че не сме във война

Изпълнителното бюро на столетницата е приело декларация около която ще се търси обединение. "Не можем да останем обаче само с тези думи и декларации и затова пристъпваме към конкретни действия за честни избори", посочи Нинова.

Този четвъртък и в петък последователно ще се проведат разговори с по десет извънпарламентарни партии и неправителствени организации за обсъждане на общи действия при провеждането на изборите.

"Предлагаме общи действия за покриване на всички секции с членове, наблюдатели и застъпници, максимална прозрачност на вота и кампания за разясняване, че всеки глас ще бъде зачетен. Предлагаме да обединим усилията си за паралелно преброяване, което ние като партия ще направим. Важно е сега да се обединим - всеки с възможностите, които има. Ние, като парламентарна и най-голяма опозиционна партия, и останалите партии и организации - със свои представители като застъпници и наблюдатели. Целта е да успокоим хората - да им дадем увереност, че гласът им е важен и че можем заедно с това обединение да гарантираме прозрачността на изборите", подчерта Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на левицата. 

Предстои ПГ на БСП да се събере, за да реши какви промени в изборното законодателство ще внесе. Ще се обсъждат както предишни идеи на левицата, така и предложения от консултациите при президента Радев.

Изпълнителното бюро е решило да покани и Мая Манолова, и Слави Трифонов, и всички други, които са заявили желание и готовност за гаранции за честни избори, стана ясно от думите на Нинова. 

"Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна"

Малко по-късно телевизионният водещ и лидер на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов отказа поканата на Корнелия Нинова. 

"Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото", написа той в своя профил във Facebook. 
 
 
Трифонов дори я оприличи на анимационен герой от руско филмче:
 
"Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: "Ребята, давайте жить дружно!“ На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: "Момчета, нека да живеем задружно". Г-жо Нинова, мисля че ви е малко късно да бъдете котарака Леополд. Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна. С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката", изтъкна още той.

От останалите извънполитически партии и формации все още няма отговор дали ще приемат поканата. 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 10:23, 20 яну 21

Друго от чалгаря не очаквайте.Той е тайното оръжие на гербаджиите!?


Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама