Ицо Хазарта: На едни забраняват да работят, а на други им вдигат заплатите

12:30, 20 яну 21 25 2918 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

На едни забраняват да работят, а на други им вдигат заплатите. Това написа рап изпълнителят Ицо Хазарта във връзка с решението трябва ли и кога заведенията да заработят отново. Позицията му идва в отговор на думите на здравния министър, че ресторантите и заведенията не са приоритет за държавата.

Ресторантьорите на протест, ако не отворят на 1 февруари

Христо Петров, както е името на изпълнителя по паспорт, разкритикува двойния аршин, с който властта забранява на заведенията да работят, но оставя отворени търговските обекти и хранителните вериги, където също има струпване на хора.

„Съгласен съм. Приоритет са ви Джъмбо, Била и приятели. Подозирам, че ви се отплащат подобаващо за френската любов, с която ги обслужвате от месеци. Моловете не работели. Влизаш в мола и – о, изненада! Мобилни оператори, застрахователи, големи вериги – всичко работи. Там няма коронавирус. Затворени са магазинчетата на нормалните хора, дето се опитват да изкарват пари без да крадат от обществени поръчки“ , пише Хазарта в социалната мрежа.

Според него собствениците на ресторанти, заведения и фитнес-зали, заедно с работещите в тях са всъщност хората, които изнасят на гърба си кризата с коронавируса – за да може всички да сме здрави, а не само те самите. 

„Покрай непосилния труд на лекарите, ние удобно премълчаваме това. Както и факта, че докато на едни им забраняват да работят, на други им вдигат заплатите“, отбелязва рап изпълнителят.

Депутатската заплата скочи с 500 лева

За финал Ицо Хазарта заявява, че няма финансови проблеми и не очаква помощ от държавата, но не може да подмине отношението на управляващите. „Вероятно бих подминал репликата „ресторантите и заведенията не са ни приоритет“, ако тя бе дошла от някой с възпитанието на Валери Симеонов. Отношението обаче, и най-вече тонът, с който управляващите се обръщат към нормалните хора и към бизнеса, според мен е плюнка в лицето на всеки българин“, смята изпълнителят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама