Отменят карнавала в Рио де Жанейро

11:00, 22 яну 21 / Свят 25 3319 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Отменят един от най-известните карнавали в света - този в Рио де Жанейро. Пищните улични тържества, които са обикновено през февруари, бяха отложени за юли заради коронавируса, но сега вероятно ще бъдат отложени за догодина.

Кметът на Рио Едуардо Паеш написа в Twitter, че на този етап дори не може да си представи, че подобно празненство ще бъде възможно и след шест месеца. Той посочи, че наясно с икономическите загуби и културните ползи, които ще понесе градът с отмяната на карнавала, но към момента е немислимо да се проведе. 

Забавянето на тазгодишните тържества не е изненада, защото в Бразилия в момента има втора вълна на пандемията. Там коронавирсът отне живота на над 200 000 души. Засега се обсъжда карнавалът да се проведе през 2022-ра година, когато всички са ваксинирани, предаде "Ройтерс". 

Припомняме, че миналогодишният карнавал в Бразилия се проведе в края на февруари месец, когато коронавирусът започна да навлиза във все повече страни. Тогава, освен пищни тържества, имаше безредици и стотици задържани поради нарушения на обществения ред. Освен това полицията бе конфискувала и задържала множество оръжия и дрога, която се разпродава в самия ден. 

Но освен негативните последствия от тези карнавали, те носят и много приходи на бразилската икономика, а хората от танцовите школи тренират целогодишно, за да се подготяват за този ден. Миналогодишният карнавал в Рио донесе над 1 милиард долара приходи. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама