Протест с искане за оставката на социалния министър

12:30, 24 яну 21 25 1994 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Представители на неработещи заради противоепидемичните мерки дейности, които не са получили подкрепа от държавата, излязоха на протест пред Министерски съвет с искане на оставката на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева. Демонстрантите, които са няколко десетки, бяха подкрепени от движението „Изправи се.БГ“.

Недоволните са собственици и работещи в заведения, фитнеси, образователни и танцови школи, актьори. Те поискаха оставките и на премиера Бойко Борисов, на вицепремиера Томислав Дончев, на икономическия министър Лъчезар Борисов, както и на Сачева, съобщи БНР.

Забавени плащания: Според Сачева причината е грешно попълнена документация

За да се включат в демонстрацията в София, пристигнаха и хора от други градове, които твърдят, че компенсациите за затворения им бизнес, които е трябвало да бъдат изплатени до края на миналата година, все още не са стигнали до тях. Става дума за обещаната от МТСП помощ от 24 лв. на ден, както и правителствената помощ за самоосигуряващите се и собствениците на фирми.

Хора, получили парите си, се налага да ги връщат обратно заради това, че фирмата им е включена в списъците погрешка.

Според данни на агенцията по заетостта, които по-рано цитира лидерът на „Изправи се.БГ“ Мая Манолова, до края на декември одобрените за помощта от 24 лева на ден обезщетение за служителите са 14 500, но не е ясно колко хора реално са получили парите си.

Напишете коментар
Коментари: 5
1 Анонимен 12:52, 24 яну 21

Нямам думи как може толкова да изнагляват не знам ЗАТВОР за всики място има да не се притесняват

2 Анонимен 12:53, 24 яну 21

Искам една да разбера къде са тия пари в момента !!!

3 Истината 12:55, 24 яну 21

Цитирам "Хора, получили парите си, се налага да ги връщат обратно заради това, че фирмата им е включена в списъците погрешка." как това е възможно ? защо тогава Бойко ни сръвнява с дтугите страни там такива грешки стават ли ?

4 Пешо 12:58, 24 яну 21

Кой знае колко пари така са прибрани какво си мислите тия пачки и килчета как се събират !! ?

5 Анонимен 19:01, 24 яну 21

Не е добре деленето на пенсионерите на привелигировани с 20% от 1 януари и ощетени с 5% от 1 юли които вече са ви обърнали гръб все още има време до изборите и на тях да дадете 20%

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама