Лекарят на Марадона е фалшифицирал подписа му

17:48, 24 яну 21 / Спорт 25 2367 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Личният лекар на Диего Марадона - Леополдо Луке, е фалшифицирал подписа му на ключови медицински документи, разкри разследването на внезапната смърт на аржентинеца. Легендата на световния футбол си отиде на 60-годишна възраст в края на ноември, след като получи внезапен инфаркт в дома си в Тигре.

В последствие се появиха обвинения, че Луке не е предложил на Марадона адекватна медицинска помощ и може да носи вина за смъртта му, макар лекарят категорично да отрече това. Той заяви, че Дон Диего не е следвал съветите му. Аржентински съд е разкрил, че Луке е фалшифицирал подписа на Марадона, за да добие достъп до медицинското досие на аржентинеца, съобщи БГНЕС.

Марадона оставил многомилионен дълг на наследниците си

"Трите документа бяха намерени на едно място, беше съвсем очевидно и елементарно направено. Мнението на експертите само потвърди подозрението за фалшификация, което ние имахме", се казва в доклада на прокурора.

След това откритие от прокуратурата са започнали разследване за непредумишлено убийство срещу Луке, като предстои да стане ясно дали той ще понесе някакво наказание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама