Големите кавички

16:30, 26 яну 21 / Големите кавички 25 3163 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (18 - 22 януари)

Ние сме на обичайното, логично очаквано последно място по ваксинация. Не може да се оправдаваме с обстоятелствата. Когато говорим за здравни параметри и сърдечно-съдова, мозъчно-съдова заболеваемост, за детска смъртност, за профилактика -  ние сме винаги на последно място в Европа. Как може да очакваме, че при ваксинациите ще сме по-добре“, запита пулмологът проф. Коста Костов в ефира на БНР. 

Той отправи остри критики към здравните власти поради забавянето във ваксинацията, като отбеляза и пропуските в имунизационния план. 

„Това е въпрос на манталитет, на организация, на планиране, на прогноза... Въобще не се изненадвам. Ние сме на първо място само там, където другите са по-назад от нас - по брой клинични пътеки, по най-много болници в Европа спрямо населението. Обаче най-висока смъртност, най-ниска профилактика, подчерта проф. Костов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама