Облачно и до 10 градуса

07:00, 29 яну 21 25 1939 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Сутринта ще бъде сравнително студено, температурите ще са предимно между минус 6 и минус 1 градуса, в отделни райони и по-ниски - до около минус 8 градуса. През деня ще духа до умерен вятър от юг-югозапад и с него дневните температури ще се повишат, максималните ще са между 5 и 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад и ще се затопли. Максималните температури ще са 5 -8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7 -9 градуса.

В планините облачността ще е значителна, с временни разкъсвания на облачността в следобедните часове. Почти без валежи. Ще духа умерен до силен западен вятър, който привечер ще се ориентира от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 2 градуса.

В събота от запад на изток на много места в страната ще превали, предимно дъжд, в планините и високите полета в Западна България - сняг. Остават условията за поледици. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Валежите бързо ще спрат, а облачността ще се разкъсва, над Западна България и ще намалява. Минималните температури ще са между минус 4 и 1 градуса, а максималните в по-голямата част от страната ще са между 5 и 10 градуса. В неделя вятърът отново ще е от югозапад, слаб, температурите ще се повишат още малко. След временното разкъсване и намаление, облачността отново ще се увеличи и по-късно през деня и през нощта срещу понеделник в югозападната част от страната на места ще превали дъжд.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама