До 15 градуса във вторник

07:00, 02 фев 21 25 1563 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От югозапад ще се появи и висока и средна облачност. На отделни места ще превали слаб дъжд. В повечето райони ще е почти тихо. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса; максималните - от 5-7 градуса по Дунав, където ще има по-трайни мъгли, до 13-15 градуса - в крайните южни райони.

По Черноморието, главно до обяд, ще е със значителна ниска облачност или мъгла. По-късно през деня видимостта ще се подобрява, но от запад ще се увеличи високата и средната облачност. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър с южна компонента, но до вечерта ще се ориентира от север. Максималната температура на въздуха ще е от около 8 - в северните райони, до 14 градуса - в южните. Температурата на морската вода е 8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, на север - 3 бала.

Над планините облачността ще е по-често значителна, но главно преди обяд ще има и по-съществени разкъсвания. На отделни места ще има и слаб валеж от дъжд, над около 1600 метра - от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7, на 2000 метра - около 0 градуса.

В сряда ще е почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще е мъгливо или с инверсионна облачност. В планинските райони облачността ще намалее до предимно слънчево. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 10 и 15. В четвъртък ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен, вятър от запад-северозапад. Времето ще е предимно слънчево и сравнително топло. Дневните температури ще се повишат още малко.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама