Има благородно младежко състезание между Радев и Борисов кой е по-мил на САЩ

15:15, 03 фев 21 / Политика 25 1812 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ГЕРБ показа безсилие с призива Румен Радев да оттегли кандидатурата си за втори президентски мандат. Истинското действие е на президента Радев, който съобщи еднозначно и пределно ясно на БСП, че който кандидат за президент има подкрепата на американците, няма нужда от подкрепата на социалистите. Новият участник в благородното състезание „кой е главен американец в България“ е Румен Радев, коментира пред БНР анализаторът Валентин Вацев.

ГЕРБ: Радев да оттегли заявката си за втори мандат

По думите му в тази историческа ситуация Русия гради нов интерфейс за общуване с ЕС и със САЩ, като на този етап случващото се в България не представлява интерес за Русия. 

ГЕРБ не е откровено проамериканска сила, а е политически феномен, който получаваше подкрепа от Москва и от Берлин. Не Радев, а Борисов е строил руско-българската тръба. Такива неща не се забравят в Москва и не се прощават във Вашингтон. ГЕРБ е бизнес проект, който е успял да превземе повечето от важните политически и икономически позиции“, смята Вацев.

БСП може да загуби сериозно на парламентарните избори, тъй като днес стремежът в партията е опитът на Корнелия Нинова да подмени регионалните станишевски елити“, коментира анализаторът.

Първи политически реакции след присъдата на Навални

Случаят "Навални" 

Причината премиерът Бойко Борисов да защитава Навални според Вацев се дължи на неговото неспокойство, че е напът да изгуби търпимостта на американското посолствоЗащитната стратегия на Борисов е да бъде главният защитник на американските интереси в България. Той ще влезе в благородно младежко състезание с ген. Радев кой е по-мил на американския посланик в София“, посочи още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама