Големите кавички

10:40, 09 фев 21 / Големите кавички 25 2819 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (1 - 5 февруари)

“Спрете се - нека спорим за реални политики с грижа за хората. Спрете се. България е изправена пред една от най- тежките социални и икономически кризи. Срутището ГЕРБ влачи страната ни надолу по склона”, написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в своя профил във Facebook. 

Думите ѝ идват след като вчера се появи противоречива информация в медиите, относно присъствието на сина на президента на незаконно парти в столицата. 

Тя изброява многото проблеми, пред които е изправена страната ни, но вместо търсенето на решения, обществото по думите ѝ е занимавано с клюки. Нинова подчертава, че хиляди български граждани са без работа, над милион на прага на бедността, а малките и средни фирми по думите ѝ са на колене.

“Мнозина не могат да стигнат до качествено лечение, а децата ни са все по- функционално неграмотни. Пенсионерите имат нужда от грижа. Земеделието и туризмът - от подкрепа. Това са въпросите на деня. Вместо с тяхното решаване, цялото ни общество бива занимавано с клюки, интриги, фалшиви социологии, скрити сметки и мръсни игри, които не познават граници, удари под кръста, които не признават лично пространство”, отбеляза лидерът на БСП. 

Според нея всеки ден истината се подменя според сумата, платена за такава "истина'". 

Време е да се съсредоточим върху кампанията с акцент върху реалните политики с грижа за хората. Нека спорим за това. Нека всеки даде решения как да стабилизираме икономиката, как да повишим доходите, как да стабилизираме здравната си система, как да спасим красивата си природа, как да си върнем достойнството на международната сцена и силата си като народ. И нашият народ да решава свободно със силата на аргументите и разума, а не по силата на страха и несигурността”, изтъква още тя. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама