Манолова и Триото внесоха подписи за регистрация в ЦИК

11:30, 09 фев 21 / Политика 25 2073 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

"Изправи се.БГ" и "Отровното трио" внесохме 5507 подписа в ЦИК за регистрацията на „Изправи се! Мутри вън!“ за изборите, заяви председателят на Гражданската платформа Мая Манолова пред медиите. 

“Нашата мисия от местните избори в София и от летните протести за демонтиране на едноличния корупционен модел на Борисов преминава в следващата фаза – парламентарни избори. Няма да могат да ни спрат да се изправим срещу Борисов и срещу ГЕРБ не само в София, но и в цялата страна”, посочи тя. 

Снимка: БГНЕС

Манолова подчерта, че няма законови основания за отказ на регистрация на „Изправи се! Мутри вън!“. “Ако се откаже регистрация, това ще е политическа поръчка и ЦИК ще се превърне в политическа бухалка за отстраняване от изборите на неудобните за властта. Това показва страха на Борисов от истинската алтернатива, която ще се появи на тези избори. Недопустимо е вчера цял ден говорителят на ЦИК предварително да се изказва по намерението му да участва в отказа на „Изправи се! Мутри вън!“, заяви Манолова. 

"Докато вчера цял ден се занимаваха с името на обединението ни и с регистрацията му, управляващите изтеглиха 300 млн. лв. дълг. Парите вече няма да следват Борисов, парите ще следват обикновените хора. Вече има алтернатива на модела на Борисов, модела на безконтролното поемане на дълг, на мачкане на бизнеса и обикновените хора, модел на облагодетелстване на приятелския кръг. Тази алтернатива е нашият план за неотложна закрила на обикновените хора в България", допълни тя.

Бившият омбудсман отбеляза, че над 30 млрд. лева идват от Европа в България за следващите години по Плана за възстановяване и разкри как от формацията биха похарчили тези пари.

“Ще използваме тези пари за модернизация на икономиката, за подкрепа на малкия и средния бизнес и за повишаване на доходите на българските граждани, заяви Манолова и подчерта, че пред скоби в плана са обикновените хора и техните доходи. Ще започнем с отмяна на данъка върху доходите до 650 лв. и с последователни стъпки ще се стремим да достигнем 1000 лв. минимален месечен доход на работещ човек. Ще преизчислим пенсиите – нещо, което Борисов не успя да направи за 11 години”, изтъкна Манолова.

„Изправи се! Мутри вън“ е коалицията на Манолова и Триото

По думите ѝ малкият и средният бизнес ще получат пряка финансова подкрепа за модернизация и за запазване на работните места и повишаване на доходите. Други важни приоритети са съдебната реформа и разформироването на корумпираните институции, заяви председателят на „Изправи се.БГ“. 

“Ще направим ревизия на управлението на Борисов, ще посочим виновните лица и ще се постараем те да върнат парите на гражданите”, категорична е Манолова. 

 

Напишете коментар
Коментари: 2
1 loveawake.ru 00:13, 10 фев 21

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

2 HeaterpeD 05:34, 10 фев 21

Авторитетная точка зрения, познавательно..

---
Вы допускаете ошибку. Могу отстоять свою позицию. Пишите мне в PM, обсудим. скачать fifa, скачать fifa или fifa 15 cracks торрент скачать fifa

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама