На прощаване: ВМРО и НФСБ се разделили без драми и скандали

17:44, 10 фев 21 / Политика 25 1904 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

ВМРО и НФСБ се разделили без драми и скандали. Това обяви Красимир Каракачанов, след като стана ясно, че коалицията „Обединени патриоти“ остава в миналото - ВМРО ще се явява самостоятелно на изборите, а  НФСБ в коалиция с „Воля“.

Валери Симеонов замени Каракачанов с Марешки

„С НФСБ се явявахме поотделно и на европейските избори през 2019 г., както и на местните избори. По-чистият вариант е да се явяваме самостоятелно. Не е имало нито драми, нито скандали. Взаимно си благодарихме за общата работа. В същия ден, в който изпълнителният съвет взе това решение, го казах на Симеонов“, коментира лидерът на ВМРО пред bTV.

Каракачанов обясни, че идеята да се консолидира патриотичния вот е събрало ВМРО, НФСБ и „Атака“ не предишните парламентарни избори, но впоследствие партията на Волен Сидеров е започнала да провежда собствени политики, без да се съобразява с коалиционните си партньори. „Най-лошото е, че започнаха да атакуват другия коалиционен партньор. С поведението на Сидеров се стигна до там, че те бяха изключени от коалицията“, каза още той.

„Ние сме работили добре с НФСБ, въпреки че е имало разминавания и ревности. Ние сме взели решението си и вървим самостоятелно. Колегите са решили да се явят с Марешки. Няма какво да коментирам. Не е моя работа. Не мога да кажа какви са били доводите им, каза още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама