Радев призова за осветляване на сделката с джиповете 

20:40, 11 фев 21 / Политика 25 2387 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът Румен Радев призова за изсветляване на разкритията на ОЛАФ за обществената поръчка за закупуването на полицейски джипове. "Ние се нуждаем по този доклад от всеобхватно и пълно разследване, което да се основава на всички документи по този случай, а не само на селективно поднесени", посочи той, цитиран от БГНЕС.

"Разбираемо е и управляващите да се притесняват. Ако има нарушение в обществената поръчка, после те са я отстоявали пред КЗК и са сключили договор", посочи той.

Държавният глава обяви, че очаква медиите да са активни и към констатациите на ОЛАФ и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници“, които облагодетелстват, по техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България, които ощетяват европейския бюджет. "По разчети на комисията за годините от 2015 - 2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим. И колкото и сега този скандал да се потиска преди изборите, след изборите най-вероятно България ще трябва да плаща, както ще плащаме и огромните заеми, които в момента харчим“, заяви Радев.

Синът на президента е бил на незаконно парти, но не е задържан

Той коментира и скандала, разразил се преди дни, в който беше въвлечен и синът му. "За съжаление много от вас повториха сляпо опорките на кафявите сайтове за пищен купон в заведение, за арести, за отвеждания в полицейски управления, задържания, нарушаване на мерки, отказ на родители да приберат децата си“, каза държавният глава.

Радев добави, че медиите имат всички ресурси да проверят фактите и тогава да информират широката общественост и това е необходимо особено към младите, които в момента изграждат отношението си към институциите и медиите. Президентът призова медиите да установят фактите, защото той не е разследващ орган.

"От началото на моя мандат семейството ми е подложено на непрекъснати атаки и аз нямам намерение повече да коментирам този режисиран спектакъл", подчерта той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама