„Театър за наивници“: Радев знае кой стои зад скандала със сина му

12:22, 14 фев 21 / Политика 25 2989 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Това е театър за наивници. Аз знам много добре откъде идват атаките срещу мен и категорично не приемам да се намесват семействата в тази битка, която се води. Това коментира в Плевен президентът Румен Радев по повод призива на премиера децата на политиците да не бъдат въвличани в предизборната кампания. Повод за изказването на Борисов бе не само атаката срещу сина на държавния глава, но и провеждането на антиправителствен протест пред дома му в Банкя.

Борисов с призив: Оставете децата на мира - и сина на Радев, и моите

Трябва да имаме предизборна кампания на идеи и на принципи за излизане на България от дълбоката криза и на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре“, коментира държавнят глава. По думите му протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никой“, посочи той.

Парламентарните избори ще ни струват рекордните близо 110 млн. лв.

Президентът обяви, че очаква мъдрост от партиите в следващия парламент, за да отстояват националния интерес. „Трябва умно да „зарежем“ българското лозе, така че да дадем шанс на най-добрите филизи и да изрежем излишните, ако искаме да има плод“, заяви Румен Радев.

За предизборните коалиции държавният глава посочи, че е необходимо да мислим кой ще бъде най-добрият „купаж“, така че да даде наистина добър резултат. „Трябва да работим, иска се добра преценка, иска се правилен избор“, заяви Румен Радев и допълни, че се надява това да се случи на 4 април, за да имат изборите добър резултат.

Президентът посочи, че по всички личи, че след вота за Народно събрание се очертава сформиране на доста фрагментиран парламент. „Дали това е добре или зле ще покажат изборите и мъдростта на тези партии, които влязат в парламента, така че да се отстоява националният интерес“, коментира Румен Радев.

 

 

Държавният глава посочи, че огромни средства се раздават „от телевизора“ за справяне с икономическите последствия от настоящата криза с коронавируса, но категорично има ощетени. „Парите не стигат до засегнатите, а масовите фалити са факт, както и разорението на българите“, заяви Румен Радев и допълни, че още в началото на кризата е призовал политиците да не се правят на лекари и обратното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама