Марешки се обяви за „българския Навални“

18:29, 14 фев 21 / Политика 25 2333 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Аз съм в същата позиция като Навални. Аз съм политик, който е атакуван заради политическите си виждания. Кой в България е Навални? Кого атакуват затова, че се явява в политиката и помага на хората? Това заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки в ефира на Нова телевизия.

Той призова премиерът Бойко Борисов да се обяви и в негова защита„Трябва да има равноправие. Считам, че правосъдието трябва да си свърши работата, както в моя случай, така и в този с Навални”, заяви Марешки.

От „политически проститутки“ до „принципно обединение“: Обратът в отношенията между Марешки и Симеонов

Политикът коментира и новосформираната коалиция с НФСБ и посочи, че с Валери Симеонов много дълго са коментирали обединението, но той имал съмнение доколко обединение с Каракачанов би било полезно за коалицията заради корупционни скандали, свързани с ВМРО.

„Валери Симеонов казваше - по-добре да сме повече и настояваше до последно. Когато Каракачанов сам се отписа от коалицията, мигновено направихме това, за което говорим над година”, допълни Марешки. 

Той коментира и поисканата преди време от него оставка на Симеонов. „Така е, и какво от това. Всеки си прави грешки, ние не сме някаква диктатура. Когато се направи грешка, ние критикуваме”, аргументира се лидерът на ВОЛЯ. По думите на Марешки, заедно с Валери Симеонов, са загърбили егото си и са направили коалиция, за да дадат шанс на хората да гласуват за партии и формации, които мислят за обществото, а не за партийния си интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама