Гриша Ганчев се отказва от ЦСКА

08:25, 16 фев 21 / Спорт 25 2443 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев и съдружникът му Юлиян Инджов се оттеглят от клуба.

"Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора. Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА. Желаем успехи на отбора - титла, купа на България и купа от Шампионска лига", каза Ганчев, цитиран от "Топспорт".

Той уверява, че клубът няма проблем, защото го оставя с 10-12 милиона напред от такъв, който е имал над 40 милиона задължения. "Сега наред са феновете", отбелязва Ганчев, цитиран от "24 часа".

Инджов прехвърля акциите си на Гриша Ганчев

Думите му идват часове след недоволство, изразено от една от фенските организации, във връзка с подготвяната продажба на голмайстора Али Соу в Русия.

В официалния сайт на клуба информация до момента няма.

Снимка: БГНЕС

Бизнесменът дойде на "Българска армия" през 2015 г. в последния сезон преди фалита на "ПФК ЦСКА АД", когато отборът играеше във В група. Тогава съставът влезе в историята със спечелването на Купата на България.

След това след сложни юридически ходове Ганчев и Инджов създадоха дружеството "ЦСКА-София", а отборът беше допуснат в новосъздадената Първа лига. Сред голямо напрежение клубът придоби активите на фалиралото дружество срещу 8 млн. лева, по-голямата част от които отидоха за погасяване на задължения към държавата.

Феновете на ЦСКА отхвърлиха варианта за обединение с ЦСКА 1948

Ганчев неколкократно заяви и желание да модернизира стадиона и тренировъчната база, за които клубът подписа договор с министерството на спорта. Преди кметските избори на скорост беше задействана процедурата, но остана създаване на съвместно дружество с държавата, което обаче до момента не е станало. В него министерството трябва да се включи със стадиона, а ЦСКА - с 23 млн. лева. Твърденията на собственика на ЦСКА бяха, че средствата ще дойдат от клуба и от датска компания, припомня "Дневник". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама