Хванаха 400 кг хероин от Дубай на пристанище във Варна

13:00, 16 фев 21 25 2500 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Задържано е огромно количество наркотици – над 400 кг хероин на стойност около 32 млн.лв., похвали се главният прокурор Иван Гешев в Twitter. 

След акцията в ареста са собственик на шуменска фирма и служител в митническия пункт в Търговище. Двамата ги грозят присъди от по над 10 г.

На 7 февруари у нас пристигнал контейнеровоз от Дубай. На борда имало 4 контейнера с по 400 битумни ролки от иранска фирма с крайна дестинация България. Получател била шуменска фирма без особена дейност.

Разминаване в маркировките на товара накарало митничарите да направят щателна проверка с рентген и обучено куче. След нея станало ясно, че 71 от ролките са с прецизно направени тайници. Вътре били открити 487 пакета с кафяво прахообразно вещество – 401,468 кг хероин.

Откриха 100 кг хероин на „Капитан Андреево“

По цени на разследването, говорим за пратка за между 26 млн. и 36 млн. лв., а пазарните цени са поне двойно или тройно по-високи, коментира апелативният прокурор Владимир Чавдаров, цитиран от bTV.

Количеството дрога е огромно и вероятно не е предназначено за българския пазар, продължава работата по установяване на крайната дестинация, обясниха разследващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама