Полицейско парти в Сандански: Проверяват за нарушение на мерките

20:35, 16 фев 21 25 2252 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Среднощен купон с участието на полицаи се е провел в заведение край Сандански. Служителите на реда се събрали на празненство за раждането на бебе, без обаче да се спазят противоепидемичните мерки, съобщи bTV.

Частното парти е било в заведение в курортната местност Попина Лъка. Полицаите са решили да споделят на живо най-ключовите моменти от забавата във Facebook.

Назначена е дисциплинарна проверка по случая. От РЗИ казват, че никой не им е подал сигнал за партито. Според сигнала купонът продължил до 2:30 ч. през нощта.

Проверка разпоредиха и от Здравната инспекция. Ако се установи нарушение, заведението ще бъде затворено. Обектът е регистриран като заведение за обществено хранене. Табела на вратата указва, че в момента работи само на гише.

„Ако това е така, както казвате, заведение без хотел и е продължило с повече от 50% от капацитета на ресторанта след 22:00 ч. е абсолютно нарушение. Това, че са били полицаи или цивилни граждани, също няма някакво значение, всички трябва да спазват еднозначно заповедите на министъра на здравеопазването, за никой няма да има реверанси“, заяви д-р Калоян Калоянов, директор на РЗИ - Благоевград.

Младият татко горски служител ще пише обяснение до своя началник, а след това ще стане ясно как ще бъде наказан. След приключването на проверката в МВР ще стане ясно какво ще се случи с полицаите, участвали в партито и как ще бъдат санкционирани. Ако се докаже, че има нарушения в заведението, собственикът ще бъде глобен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама