Котарак е кандидат за кмет в Германия

20:20, 21 фев 21 / Свят 25 2388 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Тази година в Германия освен парламентарните избори ще се проведат и кметски в няколко провинции. Котаракът Кварки е поискал да стане кмет на малък град в Германия, но му е била отказана регистрация.

Как котките виждат света

На 25 април жителите на малкия, но много стар германски Деммин в провинция Макленбург – Западна Померания, ще трябва да си изберат кмет. Наред с останалите кандидати желанието си да заеме тази длъжност изяви и шестгодишният котарак Кварки. От името на потенциалния кандидат документите бяха подготвени от довереното лице на Кварки – неговия стопанин Торстен Лор, съобщи „Дойче веле”, цитиран от БГНЕС. 

Снимка: CanStockPhoto

Властите проверили заявката и отказали да регистрират кандидата по формални причини: Кварки още не е навършил 18 години. Освен това върху документите липсва неговият подпис. Юристите твърдят, че кандидатът трябва да има германско гражданство – условие, на което котаракът също не отговаря.

Торстен Лор обаче смята, че неговият домашен любимец притежава огромен политически потенциал и заяви, че ще продължи битката за да може Кварки да бъде допуснат за участие в изборите. 

Котките помагат при работата от вкъщи

Ако бъде избран за кмет, Кварки ще отдели специално внимание на въпросите за защитата на животните, както и за ограничаване на автомобилния поток в града, т.е. ще помогне за развитието на обществения транспорт и на други алтернативи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама