В листите на ВМРО: Напуснали БСП и бивш водещ в Нова

12:40, 25 фев 21 / Новият парламент 25 2609 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Напуснали БСП, хора от службите за сигурност и популярни личности са част от гражданската квота на партията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов - ВМРО.

Нашата кампания ще бъде позитивна, на база на това какво сме направили и какво трябва да се прави в България. Битката няма да е лека, но съм убеден, че ще се справим по най-добрия възможен начин, в името на това не да се реализира някой за някакъв, а да се следва един курс на политика, който ще бъде спирачка за безхарактерните политици, които са готови да отстъпват от нашите националните интереси”, каза лидерът на партията. 

Сред кандидатите за депутати от ВМРО е Боян Чуков, който вчера подаде писмено уведомление, че напуска БСП. Той ще е в листата на ВМРО в Стара Загора. 

Изключеният преди месец депутат от левицата, заради съмнения за съучастие в побой, Иван Иванов също е част от гражданската квота във Варна.  

В квотата са и бившият депутат от Ред, законност и справедливост (РЗС) Димитър Чукарски и Давид Александров, който е съпредседател на сдружение РОД, което организираше протести срещу промените в Закона за социалните услуги. 

Снимка: БГНЕС

В листите влизат и хора, свързани с националната сигурност - бившият директор на Националната служба по сигурност Арлин Антонов, които в момента е общински съветник в Пазарджик и бившият депутат от Българския бизнес блок и експерт по сигурността проф. Христо Смоленов, както и бившият началник на НСБОП ген. Кирил Радев. 

Прави впечатление, че в редиците е и икономистът и бивш водещ на следобедното предаване Плюс-минус Кузман Илиев, на когото заедно с Владимир Сиркаров, бе прекратен договорът от Нова телевизия, след като двамата присъстваха на партийно събрание на ГЕРБ. 

Сред популярните лица са и актрисата Ернестина Шинова, която е съпруга на евродепутата от ВМРО Андрей Слабаков, и ръководителят на Ансамбъл Българе Христо Димитров. Шинова ще е на последните места във Варна и Шумен. 

На прощаване: ВМРО и НФСБ се разделили без драми и скандали

Припомняме, че ВМРО реши да участва самостоятелно на предстоящите парламентарни избори. А бившият им коалиционен партньор НФСБ ще се яви с “Воля”.

Каракачанов отбеляза тогава, че идеята да се консолидира патриотичния вот е събрало ВМРО, НФСБ и „Атака“ не предишните парламентарни избори, но впоследствие партията на Волен Сидеров е започнала да провежда собствени политики, без да се съобразява с коалиционните си партньори. Той обаче не е давал до сега коментар за новата коалиция между Валери Симеонов и Веселин Марешки. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама