Ернестина Шинова ще дари заплатата си, ако стане депутат

15:24, 26 фев 21 / Новият парламент 25 2061 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вчера от ВМРО обявиха гражданската си листа за предстоящия парламентарен вот и в нея е включена актрисата Ернестина Шинова – съпруга на евродепутата Андрей Слабаков. Пред БНР тя коментира, че ако стане депутат, ще дари заплатата си.

Шинова е категорична, че това не е просто обещание: „Искам да бъда там, където мога да бъда полезна. Когато усетя, че не съм полезна, а съм вредна за някакви решения или консенсус, аз ще си тръгна. Никога не съм правила нищо за пари“.

В листите на ВМРО: Напуснали БСП и бивш водещ в Нова

Позицията, която ще заеме актрисата в две от листите на ВМРО, е последната. Тя уточни, че това е било нейното желание. „Има преференциален вот, той изкара Андрей на изборите за ЕП. Ако това чудо се случи и с мен, ще излезе, че това е моят път. Не се бутам никъде. Не искам парче от баницата“, обясни тя.

Никога не ме е било страх да заемам позиция и да казвам това, което мисля, а аз мисля, че ВМРО направиха много добри неща. В много от случаите тяхната политическа платформа съвпада с моите виждания. Не мога да си представя някой да ме нарича раждащ родител. Аз съм майка и се гордея с това. Мисля, че на тези географски ширини понятието майка все още е свято“, посочи тя и уточни, че не може да каже, че подкрепя всички решения и действия на коалицията „Обединени патриоти“, част от която все още е ВМРО, като част от голямата управляваща коалиция.

"Изминалите четири години придвижиха България напред. Няма я тази бедност, която съм виждала в страната преди. Имаше времена, в които хората не влизаха в театрите, а сега салоните са пълни“, посочи тя.

Quote Icon "Аз не съм функция на мъжа си", категорична е актрисата.

Ернестина Шинова категорично отрече да се чувства използвана, привличайки я в партийна листа. „Биха ме използвали, ако мислех по друг начин и идейно принадлежа към друга формация. Да кажеш, че някой ме използва, защото не се страхувам да кажа на глас мнението си, но аз никога не съм се пазила да си кажа мнението, без болни амбиции. Аз не съм функция на мъжа си. Това, че той е в Европарламента, не означава, че аз трябва да се прибера вкъщи и да варя кротко буркани с компоти. Аз си имам свой път“, подчерта актрисата.

Ето кои са водачите на листите на ВМРО

По думите ѝ ВМРО е патриотична партия, каквито има много в Европа: „Тя никога не е била и е глупаво да се твърди, че би могла да бъде заплаха за демокрацията“.

Според Шинова по темата за Северна Македония позицията на ВМРО е правилна: „Македонците могат да се самоопределят като каквито си искат, но има исторически факти, които не могат да бъдат пренебрегнати. Не могат да бъдат горени български знамена никъде, в нито една точка на света. Това няма как да го преглътна. И не може да има език на омразата. Тези неща трябва да се изчистят, да се подредят, за да можем да се прегърнем с нашите братя македонци“, посочи тя. Актрисата определи като похвален опитът на ВМРО да бъдат повишени пенсиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама