И Димитър Пенев влиза в политиката

13:03, 02 мар 21 / Новият парламент 25 2369 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев влиза в политиката като кандидат в листите на коалицията „Воля“ и НФСБ в София.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ. Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените - грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията. За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на „Воля“ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките“, коментира Веселин Марешки, цитиран от пресцентъра на партията.

Наша проверка показа, че Димитър Пенев ще бъде шести в листата на коалицията в 23 МИР София и на същата позиция в листата в 25 МИР София.

„В какви ли не битки съм влизал, защо да не вляза в политиката? Поканиха ме преди няколко дни и приех. Ако ми дадат микрофона, ще говоря за децата и спорта. Аз за политика трудно мога да говоря“, коментира Димитър Пенев пред „24 часа“.

В понеделник от новосформираната коалиция анонсираха привличането на легендата Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България. Той ще бъде на девето място в листата в 24 МИР София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама