Окончателно: Регистрираха партията на Васил Божков

16:13, 02 мар 21 / Политика 25 2670 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Тричленен състав на Върховния касационен съд остави в сила решението на Софийския градски съд за регистрация на „Гражданска платформа Българско лято“. Решението не подлежи на обжалване.

Припомняме, че на 5 февруари съдът реши да регистрира партията, но от прокуратурата оспориха това решение, тъй като според тях липсват доказателства, че описаните учредители на партията наистина са присъствали на учредителното събрание, както и че много ЕГН-та са задрасквани и коригирани. От прокуратурата са на мнение, че емблемата на партията наподобява тази на Българския монетен двор, както и на енергийна напитка.

Днес съдебният състав на ВКС прие, че протестът не прокуратурата е неоснователен. Според магистратите твърденията, че не е посочено как точно и по какъв начин е било проведено „онлайн“ учредителното събрание се опровергават от протокола от учредителното събрание и нотариално заверени декларации на участниците и учредителна декларация.

От документите става ясно, че учредителното събрание е проведено на територията на Република България - в офиса на Васил Божков на ул. „Московска“ № 43.

Според ВКС прокуратурата не е посочила никакви факти и доказателства, които да опровергават данните от представените декларации.

На бюлетината ще пише БНО, но ще се чете „Българско лято“

Заради протеста на прокуратурата Българско лято“ не успя да се регистрира за участие в предстоящите парламентарни избори. Въпреки това формацията намери начин да се включи в надпреварата, като за целта ще се яви с мандата на БНО, а самия Божков ще води листата в 25 МИР.

Васил Божков оглавява листата на БНО в 25 МИР в София

Малко след днешното решение съда бизнесменът заяви, че „ВКС е отхвърлил поредния опит на хунтата да спре промяната“.

Напишете коментар
Коментари: 3
1 sellDew 19:05, 02 мар 21

yyy where can i find a shoutbox message? / sells

2 sellLep 19:06, 02 мар 21

yyy where can i find a shoutbox message? / sells

3 Ronniecaups 13:15, 03 мар 21

Краснодарский инструментальный завод

Производство и продажа измерительного оборудования




Продажа калибров по API

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама