ВМРО обещава средна пенсия 700 лв., средната заплата до 2500 лв.

14:14, 04 мар 21 / Новият парламент 25 1909 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв., 70 лв. ваучери за лекарства за пенсионери и хронично болни. Увеличаване на парите за втората година майчинство, безплатна детска градина и безплатни учебници за всяко дете. Запазване на данъците и намаляване на държавните разходи. Това са част от мерките, които са залегнали в програмата на ВМРО за 45-ото Народно събрание (мандат 2021-2025 г.).

От ВМРО заявяват, че ще продължат политиката за увеличаване на заплатите на лекари, учители, военни и полицаи.

Те ще настоява за преизчисление на пенсиите на всички българи, които имат изискуемия трудов стаж и предвижда 30% среден ръст на пенсиите до края на мандата.

Ето кои са водачите на листите на ВМРО

Те обещават ваучери на стойност 100 лв. за почивка в български курорти за всеки български пенсионер, работещ, студент и ученик. 

ВМРО ще настоява за въвеждане на необлагаем минимум, за подкрепа на хората с ниски доходи и запазване на семейното подоходно облагане.

Наред с това ще работят за нов Кодекс за социално подпомагане, с който да се сложи край на социалния паразитизъм на маргиналните групи. Те предлагат нов подход за интеграция на циганите чрез образование, труд и санкции при неспазване на закона

Сред целите на партията е още прекратяване на договорите с т.нар. „американски централи“ в Маришкия басейн.

ВМРО са разработили и пакет от антикризисни мерки, които да подадат ръка на най-засегнатите сектори от кризата с коронавируса чрез намаляване на данъчно-административното бреме върху бизнеса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама