На урок по български език: Кампанията на ГЕРБ започна с… пунктуационна грешка

14:44, 06 мар 21 / Новият парламент 25 5053 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предизборната кампания за ГЕРБ започна с… пунктуационна грешка. В страницата във Facebook на партията беше публикувана снимка на лидера Бойко Борисов с написано от негово име послание. То гласи: „Убеден съм във всичко което правим. Ще продължим строителството на църкви, джамии и манастири. Има ли вяра, има и народ, има морал, има бъдеще“.

Всеки средностатистически българин със завършен седми клас обаче веднага ще види, че в написаното има пунктуационна грешка. Според правилата в българския език има определени случаи, когато пред думи от рода на „който, която, което, които“ се пише запетая. Тоест, още в първото изречение в публикацията на ГЕРБ има грешка. Правилното изписване на изречението е: „Убеден съм във всичко, което правим“.

И още нещо… Хората с по-голям усет към езика биха могли да се захванат и за последното изречение от посланието. А именно: „Има ли вяра, има и народ, има морал, има бъдеще“. По принцип по-правилно би било след думата „вяра“ да има тире, а не запетая.

Интересното в случая е, че предизборната кампания на ГЕРБ започна именно в храм. Вчера Бойко Борисов очерта целите за следващ управленски мандат при посещението си в района на Казанлък, като една от спирките му там беше точно храм-паметникът „Рождество Христово“ в Шипка. Кандидатите за депутати на партията пък заляха мрежата със снимки от църкви.

Няма как да не си спомним и че миналата година Борисов остави отворени храмовете на Великден, въпреки опасенията на здравните експерти, че заразата от COVID-19 може да се разпространи именно там. "Има хора, за които да ги спреш да отидат в църквата е по-страшно от епидемията", каза тогава той. А днес от партията правят грешка точно в публикация, свързана с вярата…

Но като оставим настрана въпроса с вярата, веднага изниква и друго. Вглеждайки се в грешката, звучи някак странно такава да има точно в публикация на ГЕРБ - партията, която заявява образованието като основен приоритет.

Много от потребителите в социалната мрежа забелязаха грешката, но повече от 18 часа след публикуването тя не е редактирана.

Напишете коментар
Коментари: 10
1 Stan 14:54, 06 мар 21

Ай счига бе... Господ ли го споходи в съня? От джипката и строежите, право в лоното на религията.

2 Анонимен-чич 14:57, 06 мар 21

За каква вяра говори този човек? Вяра в кое? Та той не уважава старите хора... не ...че уважава младите де... пунктуационната грешка им е най малкия проблем! Съд и затвор трябва!

3 Анонимен 14:58, 06 мар 21

Това да им беше кусурът на ГЕРБ - добре, ама...

4 Жужа 15:04, 06 мар 21

Защото всичко друго ни е наред,започват със строежите на църкви и манастири.По добре е да помагат на тези ,които имаме.Но най важна е грижата за хората .

5 Анонимен 15:05, 06 мар 21

Не би могло да се очаква повече от еднокнижници.

6 Jaklin 15:07, 06 мар 21

Членовете на тази партия са далеч под средностатистическото ниво!

7 Аладин 20:09, 06 мар 21

Само да спомена, че хората не ядат скапан асвалт който държи 2 години (има няма) и бетон не ядат, а има и много църкви в незавидно състояние, които имат нужда, а ние хората нямаме нужда от популиски строежи.

8 Марийка 23:14, 06 мар 21

Ете ГерБ не стават занищо!

9 BoLeto 00:24, 07 мар 21

Сега разочарованите от ГЕРБ имат алтернатива!

10 Боян 09:37, 07 мар 21

Идват избори и стана много загрижен за хората....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама