„Има такъв народ“ се отказва от медийния пакет, не иска и цялата субсидия

17:14, 09 мар 21 / Новият парламент 25 3562 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов обяви във Facebook, че партията му се отказва от медийния пакет на ЦИК, според който трябва да получи 40 000 лв. допълнително държавно финансиране за предизборната си кампания. Трифонов обяви и че ако „Има такъв народ“ влезе в парламента, ще взима само 1 лв. на глас държавна субсидия, а не 8 лв. Разликата ще бъде върната.

ЦИК реши кои партии имат право на медийни пакети

„По време на кампанията за референдума през 2016 г. Инициативният комитет, на който аз бях председател, също имаше право да ползва държавни пари за медиен пакет. И тогава ние отказахме да вземем тези пари. Няма да ги вземем и днес в тази кампания“, посочи телевизионният водещ, който е водач на две листи – тази във Варна и в Стара Загора.

„Отсега искам да стане ясно и още нещо. Ако партия „Има такъв народ“ влезе в Парламента, тя няма да взима и 8 лева държавна субсидия. „Има такъв народ“ ще вземе само 1 лев на глас държавна субсидия, защото такава е волята на суверена, ясно изразена на референдум. „Има такъв народ“ участва в политиката, за да изпълнява волята на суверена, а не за да получава милиони левове от същия този суверен, както правят политическите партии от статуквото“, посочи той и обясни, че остатъка от парите ще бъде върнат.

Слави Трифонов ще е водач на две листи

„Нещо повече - „Има такъв народ“ влиза в парламента и за да спре хрантутенето на партиите с парите на всички българи. Защото парите на всички вас, на всички българи, могат да се използват за далеч по-важни неща, като закупуването на медицински хеликоптери например. А не милионите да стоят на влог в банковата сметка на нечия партия и тя да печели от лихви“, заяви Трифонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама