Конгресът оконачателно одобри антикризисния план на Байдън

11:50, 11 мар 21 / Свят 25 2155 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Долната камара на конгреса на Съединените щати одобри спасителния пакет на стойност 1,9 трлн. долара, предложен от президента Джо Байдън за стимулиране на икономиката.

Пакетът беше одобрен с 220 на 211 гласа. Той включва 1400 долара директна помощ за повечето американски домакинства, 350 милиарда за местните правителства, 130 милиарда са предвидени за отварянето на училищата, а 49 милиарда - за тестване и изследване на коронавируса.

Предложението за повишаване на дневната надница от 7,25 долара на 15 долара срещна съпротива от Сената и не беше включено в законопроекта, предаде bTV.

Припомняме, че още преди официално да встъпи в длъжност президентът на САЩ Джо Байдън изработи и представи спасителен план за стабилизиране на икономиката. Тогава той обяви, че около 18 млн. американци са принудени да живеят с помощи за безработица, а към 400 хил. предприятия от малкия бизнес са фалирали. Новият американски президент отбелязва, че настоящата ситуация е икономическа криза, която се случва веднъж на няколко поколения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама