Джамбазки: ЕС не е федерация на Мики Маус с център Брюксел

17:31, 11 мар 21 / Политика 25 2945 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За пореден път в залата на Европейския парламент се говори за механизъм за обвързване с условия по отношение на принципите на правовата държава. Когато говорим за подобен механизъм, ние ясно трябва да кажем какво е правовата държава и какви са нейните принципи. Правова държава имаме, когато имаме разделение на властите, справедлив съдебен процес, спазване на гражданските права и свободи и върховенство на закона. Когато вие говорите за върховенство на закона, вие визирате ЛГБТИ права, малцинствени права и прочее. Всъщност върховенството на закона представлява еднакви правила за всички, равни права и задължения, нищо повече, нищо по-малко. Това написа във Facebook евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки.

За поредна сесия под прицел са държавите Полша и Унгария. „Причината за това не е, че са нарушени общите принципи на Съюза. Причината за тези атаки е, че тези две държави започнаха да отстояват националния си суверенитет и поеха по консервативен и укрепващ националните държави път“, подчерта той.

Джамбазки: Бъдещето на Европа е в суверенните нации

За мен е изключително неприемливо да се прилага такъв механизъм с цел политически натиск. Защото, нека не се лъжем, този механизъм има за цел да промени и подчини националните правителства на диктата на Брюксел, а не да подкрепя правовата държава и ред. Нека не забравяме, че Европейският съюз все още е съюз на равноправни и суверенни държави, а не някаква федерация на Мики Маус с център Брюксел“, заяви Джамбазки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама