Оправдаха Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

14:50, 12 мар 21 25 2565 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Йоан Матев е невинен - това реши Софийският градски съд по делото за убийството на непълнолетния Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 г. С това знаковото дело приключи на първа инстанция.

12 години лишаване от свобода при строг режим поиска прокуратурата по време на пледоариите. Според държавното обвинение, макар и на прага на пълнолетието, подсъдимият Йоан Матев е разбирал какво прави, а използването на нож за извършването на деянието показва незачитане на човешкия живот, съобщи bTV.

Защитата настоя за оправдателна присъда с мотива, че не е доказана по никакъв начин връзката на подсъдимия с престъплението.

Последните думи на Матев преди съставът да се оттегли и да вземе решение бяха: „На първо място изказвам искрени съболезнования на всички близки на Георги Игнатов. Но аз нямам нищо общо с тази трагедия и затова моля да бъда оправдан“.

След оправдателната присъда съдът промени мярката му за неотклонение от домашен арест на подписка. 

От Софийска градска прокуратура обявиха, че ще внесат протест срещу оправдателната присъда за убийството в Борисовата градина. Държавното обвинение счита, че присъдата е неправилна и че събраните по делото доказателства сочат по безспорен начин авторството на деянието

Прокуратурата е на мнение, че единствената справедлива присъда е максимално допустимата по закон в този случай - 12 години лишаване от свобода, тъй като към момента на деянието подсъдимият е бил непълнолетен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама