Анкара обвини Гърция, че укрива терористи

19:00, 13 мар 21 / Свят 25 2307 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Турското външно министерство обвини Гърция, че укрива терористи след излъчването на интервю с Фетхулах Гюлен по гръцката телевизия. По-конкретно турското министерство твърди, че Гърция предоставя убежище на членове на движението на Гюлен (ФЕТО), което тя е определила като терористична организация и обвинява в организиране на опита за преврат през 2016 г. срещу правителството на Ердоган. Тя също така определи интервюто като непростима публична пропаганда, съобщи "Катимерини", цитирана от БГНЕС. 

Турският бизнесмен Осман Кавала с обвинение в шпионаж

Гърция се превърна в безопасна дестинация за членовете на ФЕТО, като там те могат да се движат безпрепятствено и да работят за постигане на целите си. Заедно с тях са ПКК (Кюрдската работническа партия) и други терористични организации, които продължават да действат в Гърция”, заяви говорителят на турското външно министерство Хами Аксой.

Той също така призова Гърция да си сътрудничи с Турция за екстрадирането на членове на ФЕТО от гръцка територия и заяви, че ФЕТО представлява заплаха за безопасността на всички държави, а не само на Турция.

Това обвинение идва само дни преди изследователските преговори между Гърция и Турция да бъдат възобновени на 16 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама