Сутрин слънце, привечер дъжд

07:00, 14 мар 21 25 1843 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

В неделя преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и привечер в северозападните райони ще завали дъжд. Ще духа слаб до умерен, в Източна България - временно силен южен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 13 и 18 градуса, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Привечер над масивите от Западна България облачността ще се увеличава и ще започнат валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 1 градус.

В понеделник валежите ще обхванат по-голямата част от страната. Има повишена вероятност за значителни количества в Западна и Централна Северна България. В южните райони са възможни и гръмотевици. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух и температурите в Западна България ще са с много малък дневен ход, а към вечерта, със застудяването, във високите полета в Западна България дъждът ще премине в сняг. В източната половина от страната, където през по-голямата част от деня вятърът ще е южен, максималните температури ще са 12-16 градуса.

През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна и през следващите дни температурите ще бъдат по-ниски от обичайните. Ще преобладава облачно време, все още ще има и валежи, но вече предимно слаби и на места. В Северна и Западна България ще има и дъжд, и сняг, в югоизточната част от страната - предимно дъжд. Ще продължи да духа умерен до силен северозападен вятър

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама