PCR тест, ваксина или антитела - добре дошъл си да почиваш в България

14:45, 14 мар 21 / Политика 25 3338 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

От 1 май България ще открие новия туристическия сезон, но чужденците ще могат да влизат в страната ни само след след ваксина, ако са прекарали болестта и имат антитела, или ако покажат отрицателен PCR тест, каза здравният министър, който е водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново, по време на традиционната обиколка из страната с премиера Бойко Борисов, който е и кандидат за депутат от ГЕРБ-СДС и водач на листите в 25 МИР в София и 16 МИР в Пловдив. С тях бе и министърът на туризма Марияна Николова, която координира провеждането на изборите.

България на половин море или как много българи насила преоткриха Черноморието

„PCR тест, ваксина или антитела - добре дошъл си да почиваш в България“, обобщи премиерът Борисов, обръщайки се към бъдещите чуждестранни туристи. Той уточни, че страната ни ще се присъедини към т.нар. „зелени коридори“ за туристите в Европа, на които ще се дава сертификат за пътуване. По думите му ще има конкретно разписани правила и мерки в местата за настаняване и хранене. 

„Датата е по-ранна, защото идват майски празници. Ще има прогнозируемост както за фирмите от бранша, така и за българските и чуждестранни туристи“, заяви Марияна Николова. Тя посочи, че всички противоепидемични мерки в местата за настаняване и хранене ще бъдат оповестени утре. Министърът на туризма обяви, че мотото за този туристически сезон е: „Изберете България за безопасна почивка“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама