Павел Вълнев: Най-големият актив на България са българите живеещи в чужбина

13:50, 15 мар 21 / Новият парламент 25 2453 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Един от най-новите политически проекти в България с чикагски корен - Републиканци за България, представи на онлайн среща програмата си за българите зад граница пред сънародници във Ветровития град.

„Това, което Павел Вълнев е заложил да го има като политиките за българите в чужбина, е да можем действително да не късаме тази връзка, а винаги да има възможност да надграждаме нашата идентичност и да запазим тази духовност, която вие трябва да предадете на децата си, които за съжаление се раждат на различни точки на света“, сподели председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов, който е водач на листите в Благоевград и Велико Търново.

ПП „Републиканци за България" откри предизборната кампания с маратон в Пловдив

През януари заместник-председателят Павел Вълнев, който притежава най-голямата българска транспортна компания в Чикаго, се срещна със свои сънародници в града, за да чуе техните идеи за промени в България. Сега казва, че всички те са били приети в програмата на „Републиканци за България“. „Един избирателен район за чужбина е необходим, защото аз съм човек, който през последните 2 години живее почти наравно между България и Чикаго“, каза Павел Вълнев.

„Нещата, които виждам аз, са, че българите в чужбина – това са над 2 милиона активни, работещи хора, са най-големият актив на България“, допълни зам.-председателят на „Републиканци за България“, който смята, че българите в чужбина трябва да имат възможност да гласуват и да участват в управлението на България.

От Републиканци за България ще търсят и промяна на законите, така че хора с двойно гражданство да могат да се кандидатират за народни представители и да участват в управлението. „Аз мисля, че хора, които са живели достатъчно дълго извън пределите на България, имат това виждане и трябва да има репрезентация на тези общества в парламента и създаването на законите, а дори и в изпълнителната власт – такива хора с разширен мироглед да помагат за развитието на България – икономическо, социално и всякакви други насоки“, категоричен е живеещият в Чикаго Любомир Крулев, учредител на Републиканци за България.

„Аз съм бил десетки пъти свидетел как различни държавни делегации са идвали във Вашингтон, в Чикаго, с призиви – елате, върнете се България, ние ви чакаме, а нито ги чакат, нито ги искат българите в чужбина. Не, българите в чужбина ще се върнат по собствено желание и по собствена воля тогава, когато видят, че България става правова държава, че България има образование и здравеопазване на средноевропейско ниво и когато имаме икономика с проспериращ бизнес, т.е. когато имаме държава с правила“, допълни бившият генерален консул в Чикаго Иван Анчев. Той е водач на листата на Републиканци за България в Перник.

Повярвайте ми, в България в момента няма друг проект, който да отдава такова значение на западноевропейския, трансатлантическия вектор на международно развитие на България“, категоричен е Иван Анчев.

В продължение на два часа сънародниците ни в Чикаго задаваха въпроси към Цветан Цветанов, Павел Вълнев, Иван Анчев, Горан Благоев и Тодор Тодоров, като голямото притеснение на всички е дали българите в чужбина ще имат реална възможност да упражнят правото си на глас.

В действителност тези ограничения за разкриването на до 35 секции извън територията на Европейския съюз са дискриминация, но нашата цел в Републиканци за България е въвеждането на електронното гласуване“, посочи Цветан Цветанов.

„Аз виждам хора, които са плашени, мачкани и в голяма степен изборите се печелят не по честен начин, а просто със сила или с пари. Хората в чужбина, вие по-добре от мен знаете, ние всички сме финансово независими хора и евентуално, ако можеха да гласуват всички тези над 2 милиона души, те щяха да гласуват по съвест и крайният резултат щеше да е различен“, сигурен е Павел Вълнев.

От Републиканци за България призовават българите зад граница да изненадат с активност в изборния ден. „В момента всеки един глас е важен“, категоричен е Павел Вълнев.

Напишете коментар
Коментари: 12
1 Тони 17:15, 15 мар 21

"Павел Вълнев: Най-големият актив на България са българите живеещи в чужбина"
А за управляващите тук, все едно не съществуват!

2 Жаки 18:14, 15 мар 21

Именно заради това, управляващите нямат нужда от тези свободомислещи хора!

3 Анонимен 18:15, 15 мар 21

Българите в чужбина- тях не могат да залъгват с нищо.Те ще гласуват както искат за промяната

4 Анонимен 20:13, 15 мар 21

Правилно, но няма кой да го помисли това от управляващите

5 Конец 20:14, 15 мар 21

Г-н Вълнев, вие само мислите за народа, тези тюфлеци дето ни управляват не им дреме за нас. Благодаря ви!

6 Зевс 20:17, 15 мар 21

Те ни ограничават, ама не помислиха за последствията после. ГЕРБ няма да се измъкнат безнаказани април месец. Искаме си правата и ще се борим за тях

7 Апетит 20:19, 15 мар 21

Гласът на 2млн. българи е доста важен за реформата в държавата и ако ние не се борим за правата си за какво живеем

8 Анонимен 20:22, 15 мар 21

Датата на промяната наближава и се радвам за което, защото знам вие ще спечелите и ще промените всичко това

9 Торнадо 20:24, 15 мар 21

Абсурдно е това да не е променяно през годините. Вие от Републиканци за България знаете какво да правите след победата на изборите

10 Боян 22:37, 15 мар 21

Много правилно, но управляващите не мислят така...

11 Stan 07:27, 16 мар 21

Затрудненията, на които нашите сънародници зад граница се "радват", няма друго обяснение, освен страх от гласовете им.

12 BoLeto 09:38, 16 мар 21

Истината е, че българите в чужбина винаги са подценявани и омаловажавани, време е да им бъде обърнато внимание и да им бъде даден глас!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама