Още държави спряха употребата на „AstraZeneca“

09:04, 16 мар 21 25 3274 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Португалия и Словения също спряха употребата на ваксината срещу коронавирус на „AstraZeneca“. Решението идва след като вчера големите държави в Европа временно прекратиха имунизацията с този препарат, заради съмнения за странични ефекти. Днес започват и първите срещи по темата.

Експерти от Световната здравна организация и Европейската агенция по лекарствата, трябва да определят има ли проблем с ваксината, която е една от най-масово прилаганите.

Спират ваксинацията с „AstraZeneca“ заради починала жена

Вчера СЗО призова да не се спира имунизацията. От своя страна, производителят на ваксината изтъкна, че в Европейския съюз и Великобритания са поставени общо 17 милиона ваксини, а разследваните случаи на тромбози са около 40. 

„От 300 милиона ваксини, които са поставени по целия свят, няма нито един доказан случай на смърт заради ваксина. Така че, наред с внимателното следене на ситуацията, което продължаваме да правим, смятам че хората не трябва да се паникьосват. Нашата препоръка е, държавите да продължат да имунизират с ваксината на AstraZeneca”, заяви главният експерт на СЗО Сумия Сваминатан, цитиран от Нова телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама