„България следващо поколение“ на ГЕРБ – магистрали, пътища и 500 евро минимална заплата

13:15, 16 мар 21 / Новият парламент 25 2470 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

ГЕРБ представи политическата си програма „България следващо поколение“. „Залагаме на 3 основни стълба, с които ще изведем страната напред. Това са модернизация на инфраструктурата, продължаване на реформите и инвестиции в образованието“, се посочва във Facebook страницата на партията.

Инфраструктура

Ще построим 500 км магистрали и скоростни пътища. Ще санираме нови над 2000 многофамилни жилищни сгради, както и още толкова еднофамилни къщи. Предвижда се ремонт и строителство на над 4500 км ВиК мрежа“, заявяват от ГЕРБ.

Още две формации се присъединяват към ГЕРБ

Икономика и доходи

100 млрд. евро БВП до 2025 г. Поне 1000 евро средна работна заплата и 500 евро минимална. Над 3 млрд. лв. публични разходи за научна и развойна дейност. Двойно увеличение на преките чужди инвестиции.

Образование

2500 лв. средна учителска заплата и 2800 лв. за преподавателите в университетите. Разходите за сектора ще достигнат 5% от БВП. „Ще изградим STEM центрове във всички училища, както и ще удвоим парите за неделни училища. Ще обучим поне 1,6 млн. българи на дигитални умения“, заявяват още от партията.

Данъци

Запазването на плоския данък ще бъде един от приоритетите на депутатите от ГЕРБ в следващия парламент. „Продължаваме да смятаме, че увеличение в облагането на доходите на средната класа е несправедливо и неразумно“, посочват от ГЕРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама