Всичко или нищо: Заведения искат тотален локдаун, а не частично затваряне

13:36, 17 мар 21 25 2965 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова
Собствениците на заведения поискаха тотален двуседмичен локдаун вместо частично затваряне на определени бизнеси.
 
Идеята за частично двуседмично затваряне на фитнеси, молове и заведения няма да доведе до нужните резултати. Всъщност, за пореден път никой не посочва какви са целите и при какви нива на разпространение на заразата, бизнесът ще заработи отново. Защото никой не ви вярва, че „локдаунът“ ще е само за 14 дни. Подобен период на блокиране е възможен само, ако той обхваща абсолютно всички обекти и държавни институции, с изключение на тези от първа необходимост. Двуседмичен, тотален локдаун! Това ще запази служителите ни. Това ще има най-голям и гарантиран резултат. Това ще е най-справедливото решение“, се посочва в позиция на Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.
 
 
Или отваряте всички бизнеси без ограничения или затваряте всички! Защото, ако държавата и хората, които са обвързани с взимането на подобни решения, за четвърти път ни унижат и опитат да доубият нашия бизнес, ние ще сме длъжни да се защитим по подобаващ начин“, заявяват още те.
 
Според тях всички заедно трябва да понесат отговорност за справянето с проблема и за неговото бързо решаване, а не само три сектора да понесат цялата тежест, за да се постигнат неясни резултати. В противен случай готвят масови протести.
 
Те са на мнение, че здравният министър и членовете на НОЩ са негодни да взимат качествени решения и не управляват най-добре в Европа пандемията, затова искат оставквата на всички членове на Щаба.
 
Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама