Борисов към руските служби: Да спрат да шпионстват България

16:00, 20 мар 21 / Политика 25 4418 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

За пореден път се налага да се обявяват за нежелани руски дипломати и с вчерашната операция отново се обръщам към техните ръководители – да спрат да шпионстват в България. Това обяви премиерът Бойко Борисов коментира разкритата от прокуратурата група за шпионаж в страната.

Шпионският скандал: Един от задържаните е пуснат под парична гаранция

Нашето евроатлантическо партньорство е незаобиколим фактор. По същия начин методично, при всеки един случай, твърдо ще отстояваме националната си сигурност и независимост“, уточни премиерът.

Той поздрави прокуратурата и службите за свършената работа и изрази недоумение от голямото „радиомълчание“ на другите институции в България по въпроса, пише bTV.

Бивш кадър на „Военно разузнаване“ ръководил група руски шпиони у нас

Дружбата си е дружба – винаги сме демонстрирали. Даже за „Балкански поток“ толкова упреци понесох“, каза още министър-председателят.

Междувременно след подкрепата от Вашингтон за шпионажа, България получи такава и от Великобритания. „Обединеното кралство застава до България срещу зловредната дейност на Русия, която се стреми да подкопае суверенитета на нашия съюзник в НАТО. Напълно подкрепяме усилията на България за разбиването на предполагаем шпионски кръг и предприемането на стъпки за справяне с враждебните действия на Русия на нейна територия”, написа написа в Twitter британският външен министър Доминик Рааб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама