Отново жълт код за опасни валежи

07:00, 22 мар 21 25 1861 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за опасни валежи е обявен в по-голямата част от страната. Значителни валежи от сняг ще има в областите – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, София-град, София-област, Пловдив, Пазарджик, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Русе, Търговище, Разград, Велико Търново, Силистра, Шумен и Добрич. Там се очаква снежната покривка да се увеличи с още 20-25 см.

Обилни валежи от дъжд ще има в областите Хасково, Варна, Смолян, Пловдив, Пазарджик, Силистра, Русе и Добрич. А силен вятър се очаква в Разград, Търговище и Шумен.

По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските райони снежната покривка ще се увеличи още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен. С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Дневните температури ще са почти без дневен ход. Минималните ще са между нула и 5 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса. В Югоизточна България температурите ще са сравнително високи, дневните ще достигат на места до към 8 градуса; възможна е слаба гръмотевична дейност. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще отслабват и спират.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 7-8 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър, по високите части от югозапад. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 1 градус, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама