Големите кавички

14:31, 23 мар 21 / Големите кавички 25 3167 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. ТОПНОВИНИ подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата (15 - 19 март)

Русия си оставя правото на реципрочни мерки във връзка с обявените от страна на България за персона нон грата руски дипломати в София, обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Тя посочи, че българските власти правят вече за пети път през последната година и половина демарш от подобен характер, без да предоставят каквито и да е доказателства.

„Тази стъпка беше предшествана от шумна кампания, когато прокуратурата на България излезе с „разобличение” в местните силови държавни структури на група лица, уж работещи за Русия. По този начин, в съответствие с известната рецепта беше подготвена почвата за решението за изгонване на нашите дипломати. Призоваваме отново официална София да прекрати участието си в „лов на вещици”, който вреди на националните интереси на самата България. Време е да се върнем към конструктивния двустранен дневен ред, който е много по-естествен за руско-българските отношения”, подчерта Захарова.

По думите ѝ изострянето на антируската „шпиономания” в България рецидивира в навечерието на парламентарните избори в страната на фона на русофобските изблици на Запад и преди всичко в САЩ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама